VOLGENDE PRODUCTIE


MEVNA Voormezele brengt in 2018

IN DE MIROIR

Auteur: Roland Delannoy
Bewerking: Marc Ketels
Regie: Luc Brouckaert

Korte inhoud
We zijn zomer 1944 in het café “In de Mirior”, ergens in zuid-West-Vlaanderen, Voormezele bijvoorbeeld. Mong tapt en zijn vrouw Martha zegt hoe het moet. Hun dochter Geneviève is bedreven in de mannen het hoofd op hol brengen. Niet dat er zo veel zijn maar er komen een aantal habitués, stamgasten, zoals de garde, Sef , Dré Vandaele … De garde komt er omdat hij zijn “ronde” moet doen, Sef omdat hij anders toch alleen thuis zit en Dré komt er om te drinken zodat hij kan vergeten … Op een zomerse avond komt een jonge gast Jèng de Mirior binnengewaaid en zegt dat hij kan zorgen dat er ambiance is zodat er veel meer volk komt. Toevallig komt die avond een Duitse luitenant binnen die pech heeft, zijn auto chauffeert, en hij heeft dus water nodig. En plots is Jèng een uitstekend toneelspeler want normaal gezien moest hij in Duitsland gaan werken zijn. Geneviève doet haar reputatie alle eer aan tegenover Herr Luitnant en Dré spreekt ineens heel goed Duits … Meer moet dat niet zijn om heel wat komische en spannende situaties te hebben. Populaire oorlogmelodieën helpen sfeer geven aan dit geestig en ontroerend volks spel.

Acteurs
Nicole Andries, Domien Brosens, Anne Bulcke, Johan Deceuninck, Kristof Delarue, Bart Dewaele, Amelie Farasyn, Patricia Goethals, Tom Kalhen, Tjörven Lagrou, Manu Mackelberg, Nathan Mackelberg, Ruben Mackelberg, Nathalie Vandamme, Dominiek Vandelanotte en Nancy Vanuxem

Waar en wanneer?
De voorstellingen gaan door in OC Kasteelwal in Voormezele op:
vrijdag 9 februari, zaterdag 10 februari, zondag 11 februari, dinsdag 13 februari, woensdag 14 februari, vrijdag 16 februari en zaterdag 17 februari 2018, telkens om 20u behalve op zondag om 17u.

Net zoals de vorige jaren gaat MEVNA op verplaatsing spelen en dat op vrijdag 23 februari, zaterdag 24 februarien zondag 25 februari, ook hier telkens om 20u behalve op zondag om 17u. Deze voorstellingen gaan door in 't Jagershof in Woumen.

Kaarten kan je voor alle vertoningen zowel in Voormezele als in Woumen reserveren via mail mevna@telenet.be of telefonisch bij Tuur Vandenbilcke 057/20 57 16 of 0478/44 14 40.